MARGINA OBSCURA - Полио Плус - движење против хендикеп

Margina Obscura Прашањето на хендикеп во пристапувањето кон ЕУ
Центар за вработување на лица со хендикеп
English
Macedonian
Go to content

Main menu:

MARGINA OBSCURA

Новости
На 10- ти март 2017 година, со почеток од 11:55 (5 до 12) во Хотел Порта, Скопје, беше организирана конференција на која се промовираше обзнанувањето на проектот Margina Obscura - прашањето на хендикеп во пристапувањето кон Европската Унија.
Конференцијата во организација наПолио Плус и Агенцијата за соработка, едукација и развој од Бања Лука.
Овој настан е дел од проектот Margina Obscura, е поддржана од страна на Европската Унија, преку ИПА Програмата за фацилитација на граѓанското општество и Програмата за медиуми 2015 и Цивика Мобилитас.

Проектот „Margina Obscura“ има за цел да придонесе кон зајакнување на влијанието на организациите на лица со хендикеп врз јавните политики, донесувањето на одлуки и зајакнување на политичкиот дијалог гледан низ призмата на прашањето на хендикеп. Паралелно, во следните 24 месеци ќе се делува кон создавање на единствен глас на организациите на лица со хендикеп и нивно проактивно делување во следењето и унапредувањето на законодавството согласно Конвенцијата за правата на лицата со хендикеп и директивите на ЕУ.
Внеси го бараниот поим
+389 2 2400 544
ПОЛИО ПЛУС
Бул. АВНОЈ бр.64, Лок.2
1000 Скопје, МАКЕДОНИЈА
Европска Унија
Back to content | Back to main menu